07 Aralık 2024,Cmt
16 °C
birlikte
Etkinliklerimiz
17/03/2022
BUCAMAR ISO 9001 kalite sertifikası aldı

Buca Belediyesi iştiraki Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş, (BUCAMAR) ISO/IEC 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandı.  


BUCAMAR, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü yönetim süreçlerini iyileştirme çalışmalarının belgelendirme aşamasını tamamladı.  ISO/IEC 9001:2015 Kalite Yönetimi sertifikasını alan şirket bu alandaki önemli bir aşamayı da tamamlamış oldu. 


Yaklaşık bir yıl önce entegre yönetim biriminin kurulduğu BUCAMAR’da kalite yönetim sistemi belgesinin alım süreci tamamlandı.  Yapılan denetim sonucu BUCAMAR, uluslararası alanda geçerliği kabul edilen ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandı. 

TÜM SİSTEM ISO STANDARDINA  GÖRE DÜZENLENDİ


Edinilen bilgiye göre; BUCAMAR bünyesinde kurulan entegre yönetim biriminin koordinasyonunda yürütülen belgelendirme sürecinde; tüm birimlerin görev tanımları, iş akış planları ve dokümanları ISO standartlarına göre yeniden düzenlendi. Şirketin çalıştığı tüm tedarikçi firmalarla gizlilik sözleşmesi imzalandı ve sunulan hizmete göre kalite puanlama sistemine geçildi. Bunun yanı sıra tüm birimlerin risk-fırsat durumları gözden geçirildi ve çalışma düzenini aksatacak riskler giderildi. Şirketin daha kaliteli ve hızlı hizmet vermesi için iş akış sistemi yeniden düzenlendi.


HEDEFLER YAZILI OLARAK BELİRLENDİ


ISO standartlarına göre şirketin hedefleri de yeniden belirlendi.  Şirketin kalite yönetimine dair hedefleri şirkette tüm çalışanların görebileceği bir noktaya asıldı ve hedeflere ulaşma konusunda toplantılar yapıldı. BUCAMAR’ın kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri ve şirket içi eğitim takvimi ihtiyaçlara ve standartlara göre yeniden belirlendi.

ISO NEDİR?

International Organization for Standardization (ISO), dünya çapında standartları geliştirmek, uluslararası iletişim ve iş birliğini artırmak ve uluslararası ticaretin adil büyümesini teşvik etmek amacıyla 1947 yılında kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Standartlaştırma, ölçme, adlandırma ve yabancı adları çeşitli dillere çevirmeyle, makinelerin, deney idarecilerinin, aletlerin, işlemlerin, yüzeylerin, malzemelerin ve parçaların taşıması gereken özelliklerin ve bu özelliklerin arz edilme biçiminin tespiti gibi konular Uluslararası Standartlar Teşkilatının faaliyet sahasına girer. Bu teşkilat talep üzerine özel bir ilmi standart konusunu çözüme bağlamak üzere uluslararası teknik komiteler kurarak bu komitelerin çalışmalarının neticelerini Uluslararası Standart (IS) olarak yayımlar. Teknolojik ihtiyaçlardan dolayı ISO standartları, her beş yılda bir gözden geçirilir ve gerekli değişiklikler yapılır.

Düğün Salonları
Bizden Haberler
İletişim
E-imzalı Belge Doğrulama

Tercihlerinizi ve tekrar ziyaretlerinizi hatırlayarak size en uygun deneyimi sunmak için web sitemizde çerezleri kullanıyoruz. "Kabul Et" seçeneğine tıklayarak çerezlerin kullanımına izin vermiş olursunuz.